Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

EVE (Eten voor Eten)

Eve2.jpg
Eve.jpg

Het plan EVE is door het Tilburgs college gekozen tot beste van de vier ingezonden concepten voor de Polygonale loods in de Spoorzone.

Concept

Het plan EVE voor de Polygonale loods bestaat uit een combinatie van restaurant met terras, wijnbar, food plaza en city market. Een deel van de opbrengsten wordt via het Canadese Earth Group gedoneerd aan het World Food Program en lokale goede doelen. Het World Food Program is de grootste humanitaire organisatie die de strijd tegen honger in de wereld voert en verzorgt voeding, water en educatie voor mensen in gebieden die getroffen zijn door oorlogen of natuurrampen. De ambitie van EVE is om jaarlijks 100.000 maaltijden te doneren.

Andere belangrijke pijlers van EVE zijn: het gebruik van lokale en regionale producten, het combineren van commercieel met maatschappelijk belang en het bieden van een podium voor talent. Het streven is om bewoners en bedrijfsleven te verbinden door een verrassende plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt omdat het goed voelt. De Polygonale loods is letterlijk de oude spil van de Spoorzone en deze rol wil men graag met EVE weer in ere herstellen. De initiatiefnemers zijn Andre van der Zalm, Ronald van den Ende, Martijn Lavoir, Patrick Vorstenbosch en Dimitri Schouten. Voor de herontwikkeling en restauratie werkt EVE samen met BAM Utiliteitsbouw.

Burgerprijsvraag

Tegelijk met de officiële aanbestedingsprocedure werd op Facebook door betrokken burgers een prijsvraag georganiseerd onder de titel ‘Wat zie jij zitten in de Polygonale Loods’. Kaz Paul en Vincent van Heesch hadden op de sluitingsdatum (30 juni 2014) de meeste likes met hun idee voor ‘TVEE’, een stadsboerderij met dagmarkt en restaurant’.

Gesloten

De coronacrises sloeg hard toe in Tilburg en de rest van Nederland. In mei 2020 waren de uitbaters van EVE gedwongen om het restaurant te sluiten.

Bronnen