Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hoofdpagina: verschil tussen versies

(5 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:
  
 
<<<
 
<<<
^^[[:Categorie:Klokken in Tilburg e.o.|Klokken in Tilburg e.o.]]^^
+
^^[[:Categorie:Struikelstenen in Tilburg|Struikelstenen in Tilburg]]^^
[[Bestand:Torenklokken Broekhoven.jpg|73px|left]]Werkgroep De Torenklok inventariseert alle klokken in Tilburg e.o...
+
[[Bestand:6 Struikelsteen Edith Bartels.jpg|73px|left]]In Tilburg liggen er verspreid over de stad 28 struikelstenen. Voor 2019 staan er nog 22 gepland.
 +
>>>
 +
 
 +
<<<
 +
^^[[:Categorie:Klokken in Tilburg e.o|Klokken in Tilburg e.o]]^^
 +
[[Bestand:Torenklok Broekhoven.jpg|73px|left]]Werkgroep De Torenklok (Peter van Gestel en Leander Schoormans) inventariseren alle klokken in Tilburg e.o.
 
>>>
 
>>>
  
Regel 42: Regel 47:
 
</div>
 
</div>
  
Welkom op de Tilburg Wiki, waarvan Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg de initiatiefnemers zijn. U vindt er informatie over bekende en minder bekende Tilburgers, oorlogsslachtoffers, beschrijvingen van de straten van Tilburg en Tilburgs Lexicon. Voor een allereerste kennismaking bekijkt u dit [http://www.screenr.com/nne filmpje]<br>
+
<div class="hp-introtext">Welkom op de Tilburg Wiki, waarvan Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg de initiatiefnemers zijn. U vindt er informatie over bekende en minder bekende Tilburgers, oorlogsslachtoffers, beschrijvingen van de straten van Tilburg en Tilburgs Lexicon. Voor een allereerste kennismaking bekijkt u dit [http://www.screenr.com/nne filmpje]</div><br>
  
 
Deze Wiki is een belangrijke bron van kennis over Tilburg. U kunt er grasduinen, informatie opzoeken, leren én zelf informatie toevoegen. Heeft u iets te melden bij een beschrijving, wilt u de Wiki aanvullen? U wordt uitgenodigd uw kennis te delen. Vult u deze Wiki aan?
 
Deze Wiki is een belangrijke bron van kennis over Tilburg. U kunt er grasduinen, informatie opzoeken, leren én zelf informatie toevoegen. Heeft u iets te melden bij een beschrijving, wilt u de Wiki aanvullen? U wordt uitgenodigd uw kennis te delen. Vult u deze Wiki aan?

Versie van 21 aug 2018 om 16:51

Struikelstenen in Tilburg

6 Struikelsteen Edith Bartels.jpg
In Tilburg liggen er verspreid over de stad 28 struikelstenen. Voor 2019 staan er nog 22 gepland.

Klokken in Tilburg e.o

Torenklok Broekhoven.jpg
Werkgroep De Torenklok (Peter van Gestel en Leander Schoormans) inventariseren alle klokken in Tilburg e.o.

Twee eeuwen Tilburgse textielfabrieken

Textielfabriekicoon.jpg
5 coaches, 12 onderzoekers en 9 Wikimannen en -vrouwen zijn verbonden aan het project textielfabrieken in Tilburg.

Bredaseweg

BredasewegII.jpg
Leden van heemkundekring Tilborch beschrijven panden van de Bredaseweg per huisnummer.

Oorlogsslachtoffers

Homepage oorlogsslachtoffers.jpg

In dit deel vindt u gegevens van oorlogslachtoffers uit Tilburg en omgeving. De gegevens die bekend zijn over deze personen worden hier vermeld, waar mogelijk met een foto van de persoon.

Geboren in 1809

Homepage geboren 1809.jpg

Benieuwd naar personen uit Tilburg? Hier vindt u vele personen die in 1809 geboren zijn, het jaar dat Tilburg stadsrechten kreeg.

Tilburgs Lexicon

Homepage encyclopedie tilburg.jpg

Tilburgs Lexicon is samengesteld door Berry van Oudheusden, Ronald Peeters en Paul Spapens, met medewerking van Joep Eijkens, Henk van Doremalen, Rob van Putten en Cees van Raak.

Straten van Tilburg

Homepage straatnamen.jpg

Straten van Tilburg geeft een overzicht van de betekenis van alle straatnamen in de gemeente Tilburg. Het is gebaseerd op het boek De straten van Tilburg dat Ronald Peeters in 1987 schreef. Het is daarna met nieuwe straatnamen uitgebreid door Ronald Peeters en Rob van Putten.

Welkom op de Tilburg Wiki, waarvan Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg de initiatiefnemers zijn. U vindt er informatie over bekende en minder bekende Tilburgers, oorlogsslachtoffers, beschrijvingen van de straten van Tilburg en Tilburgs Lexicon. Voor een allereerste kennismaking bekijkt u dit filmpje


Deze Wiki is een belangrijke bron van kennis over Tilburg. U kunt er grasduinen, informatie opzoeken, leren én zelf informatie toevoegen. Heeft u iets te melden bij een beschrijving, wilt u de Wiki aanvullen? U wordt uitgenodigd uw kennis te delen. Vult u deze Wiki aan?

Bent u nog niet bekend met een Wiki, ga dan eerst naar het Gebruikersportaal

Bent u al enigszins thuis in een Wiki, ga dan naar de pagina Hulp

Wist u dat?

  • Het eerste Chinese restaurant in Tilburg was Sjanghai, dat vanaf het begin van de jaren vijftig gevestigd was in de Stationsstraat. ‘De Chinees’ was meteen een groot succes.
  • Het pand waarin Café-Restaurant Het Dorstige Hert aan de Bredaseweg is gevestigd, stamt waarschijnlijk uit 1847 en werd gebouwd voor ene Hendrik van Poppel.
  • Het fietspad langs de oude rijksweg van Tilburg naar Breda is het oudste vrij liggende fietspad van Nederland. Het werd in 1902 aangelegd en ondanks de moderne obstakels leent het zich nog uitstekend voor een fietstocht tussen Tilburg en Breda.
  • In 1880 werd op Korvel (Korvelseweg) begonnen met de bouw van een klooster en een kerk voor de kapucijnen, naar een ontwerp van broeder Valenus.
  • Het bekendste Tilburgse uitgaansgebied is bekend als de Korte Heuvel. Deze benaming ontstond in de volksmond en is nooit officieel vastgesteld.

Uitgelicht

Op de plattegrond van Tilburg zijn verschillende driehoekige pleinen te zien, zoals de Heuvel, het Korvelplein en het Wilhelminapark. Deze driehoekige pleinen zijn voormalige herdgangen, ofwel de centra van oude agrarische nederzettingen. Een ‘herd’ (herder) bracht zijn schapen ’s morgens naar de hei om die te laten grazen. ’s Avonds voerde hij ze terug naar het plein tussen de huizen, de herdgang. Lees verder >>>