Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Fuji: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
<foto><beeldonline>1fab1381-0040-fc9b-2b57-445beedef7ce</foto></beeldonline>Na een lange zoektocht in Europa besloot het Japanse concern Fuji om zijn Europese productiebedrijf van kleurenfotopapier in Tilburg te vestigen. In 1982 werd Fuji Photo Film officieel opgericht. De centrale ligging in West-Europa, het industriële, politieke en sociale klimaat en de aanwezigheid van schone lucht en schoon water waren de hoofdredenen om voor Tilburg te kiezen. Het bedrijf vestigde zich op bedrijventerrein Vossenberg. Fuji breidde sterk uit in tien jaar tijd onder zijn eerste president Kenzo Tatsuuma en ontwikkelde zich vervolgens tot de grootste industriële werkgever van Tilburg. Eind jaren negentig telde Fuji ruim vijftienhonderd arbeidsplaatsen en daarmee was het bedrijf direct en indirect van groot belang voor de regionale economie. In het begin van de 21e eeuw werd duidelijk dat de digitale fotografie ging doorzetten. Fuji werd gedwongen de productie van de klassieke fotorolletjes te stoppen. Wereldwijd ging het concern in 2005 en 2006 drastisch reorganiseren en dat kostte in Tilburg honderden arbeidsplaatsen. Sinds 2007 is de officiële naam Fujifilm Manufacturing Europe. In hetzelfde jaar presenteerde Fuji een in het eigen Tilburg Research Laboratorium ontwikkeld hoogwaardig fotopapier (Pearl). In 2010 werd een nieuwe offsetplatenfabriek gebouwd en werd glanzend papier voor internetfotoalbums gelancerd. Fuji is sterk betrokken bij allerlei maatschappelijke, culturele en sportieve initiatieven in de stad. De aanwezigheid van Fuji was mede aanleiding tot de oprichting van een Japanse School in Tilburg en het aangaan van een [[stedenband]] met de Japanse moederstad van het concern, [[Minamiashigara]].
+
<foto><beeldonline>1fab1381-0040-fc9b-2b57-445beedef7ce</foto></beeldonline>
 +
Na een lange zoektocht in Europa besloot het Japanse concern Fuji om zijn Europese productiebedrijf van kleurenfotopapier in Tilburg te vestigen. In 1982 werd Fuji Photo Film officieel opgericht. De centrale ligging in West-Europa, het industriële, politieke en sociale klimaat en de aanwezigheid van schone lucht en schoon water waren de hoofdredenen om voor Tilburg te kiezen. Het bedrijf vestigde zich op bedrijventerrein Vossenberg. Fuji breidde sterk uit in tien jaar tijd onder zijn eerste president Kenzo Tatsuuma en ontwikkelde zich vervolgens tot de grootste industriële werkgever van Tilburg. Eind jaren negentig telde Fuji ruim vijftienhonderd arbeidsplaatsen en daarmee was het bedrijf direct en indirect van groot belang voor de regionale economie. In het begin van de 21e eeuw werd duidelijk dat de digitale fotografie ging doorzetten. Fuji werd gedwongen de productie van de klassieke fotorolletjes te stoppen. Wereldwijd ging het concern in 2005 en 2006 drastisch reorganiseren en dat kostte in Tilburg honderden arbeidsplaatsen. Sinds 2007 is de officiële naam Fujifilm Manufacturing Europe. In hetzelfde jaar presenteerde Fuji een in het eigen Tilburg Research Laboratorium ontwikkeld hoogwaardig fotopapier (Pearl). In 2010 werd een nieuwe offsetplatenfabriek gebouwd en werd glanzend papier voor internetfotoalbums gelancerd. Fuji is sterk betrokken bij allerlei maatschappelijke, culturele en sportieve initiatieven in de stad. De aanwezigheid van Fuji was mede aanleiding tot de oprichting van een Japanse School in Tilburg en het aangaan van een [[stedenband]] met de Japanse moederstad van het concern, [[Minamiashigara]].
  
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 26 jan 2018 om 17:42

<foto>Media Not found Na een lange zoektocht in Europa besloot het Japanse concern Fuji om zijn Europese productiebedrijf van kleurenfotopapier in Tilburg te vestigen. In 1982 werd Fuji Photo Film officieel opgericht. De centrale ligging in West-Europa, het industriële, politieke en sociale klimaat en de aanwezigheid van schone lucht en schoon water waren de hoofdredenen om voor Tilburg te kiezen. Het bedrijf vestigde zich op bedrijventerrein Vossenberg. Fuji breidde sterk uit in tien jaar tijd onder zijn eerste president Kenzo Tatsuuma en ontwikkelde zich vervolgens tot de grootste industriële werkgever van Tilburg. Eind jaren negentig telde Fuji ruim vijftienhonderd arbeidsplaatsen en daarmee was het bedrijf direct en indirect van groot belang voor de regionale economie. In het begin van de 21e eeuw werd duidelijk dat de digitale fotografie ging doorzetten. Fuji werd gedwongen de productie van de klassieke fotorolletjes te stoppen. Wereldwijd ging het concern in 2005 en 2006 drastisch reorganiseren en dat kostte in Tilburg honderden arbeidsplaatsen. Sinds 2007 is de officiële naam Fujifilm Manufacturing Europe. In hetzelfde jaar presenteerde Fuji een in het eigen Tilburg Research Laboratorium ontwikkeld hoogwaardig fotopapier (Pearl). In 2010 werd een nieuwe offsetplatenfabriek gebouwd en werd glanzend papier voor internetfotoalbums gelancerd. Fuji is sterk betrokken bij allerlei maatschappelijke, culturele en sportieve initiatieven in de stad. De aanwezigheid van Fuji was mede aanleiding tot de oprichting van een Japanse School in Tilburg en het aangaan van een stedenband met de Japanse moederstad van het concern, Minamiashigara.